MK | AL | EN

Shkup,09.06.2021

DEMIRI: Mirënjohja nga Organizata e Punëdhënësve të Maqedonisë është një falënderim i bashkëpunimit tonë të përkushtuar me punëdhënësit

Drejtori i Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Abdush Demiri sot mori pjesë në asamblenë solemne të Organizatës së Punëdhënësve në debatin mbi temën "Ekonomia e Maqedonisë para dhe pas pandemisë''.

më tepër...

Tetovë 27.05.2021

Demiri: Të rinjtë janë e ardhmja dhe çelësi i progresit dhe prosperitetit të vendit tonë

Sot, në Tetovë, Drejtori i APRMV-së Abdush Demiri, së bashku me Ambasadoren e SHBA Znj. Kate Marie Byrnes, Rektorin e  Universitetit të Evropësjuglindore (UEJL) Akademik Prof. Dr. Abdilmenaf Bexheti dhe kryetaren e Komunës së Tetovës, Znj. Teuta Arif, ishin pjesë e panelit në debatin që temë të fokusit e kishte punësimin në përgjithësi, por edhe punësimin e të rinjve.

më tepër...

Shkup 25.05.2021

Ministrja Shahpaska dhe Drejtori i APRMV-së, Demiri: Qytetarët fitojnë një mundësi shtesë për t'u përfshirë në programet dhe masat më atraktive të Planit Operativ 2021

Programet dhe masat më atraktive të Planit operativ 2021, për të cilët kishte interesim më të madh në periudhën e kaluar, nga sot janë përsëri në dispozicion të qytetarëve, informuan Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska dhe Drejtori i Agjencisë së Punësimit,  Abdush Demiri.

Të dy folësit theksuan se në këtë mënyrë, qytetarët dhe punëdhënësit marrin një mundësi tjetër shtesë për të aplikuar në programin e vetëpunësimit, masat e subvencionimit të rrogave, masat e Praktikës, masat e Trajnimit në vendin e punës për një punëdhënës të njohur dhe programi i Punëve publike.


më tepër...
Shkup, 20.05.2021
Kumtesë
Agjencia e Punësimit e Republikës së Maqedonisë së Veriut informon se shpalljet publike të programit për vetëpunësim, masat e subvencionimit të rrogave, masat e Praktikës, masat e Trajnimit në vendin e punës për një punëdhënës të njohur dhe programit për Punë Publike, të cilat janë pjesë e Planit Operativ të programeve dhe masave aktive të punësimit dhe shërbimeve të tregut të punës për vitin 2021, do të rishpallen më 25.5.2021 (e martë) dhe do të zgjasin deri më 28.5.2021 (e premte).
më tepër...
Shkup 08.04.2021 
Drejtori i APRMV-së, Abdush Demiri dhuroi plazmë kovalente
Drejtori i Agjencisë së Punësimit Abdush Demiri sot në Institutin e Mjekësisë së Transfuzionit të RMV-së dhuroi plazmë kovalente për trajtimin e pacientëve të infektuar me Covid 19.
Demiri theksoi rëndësinë e çdo qytetari për të treguar përgjegjësi shoqërore, që të ndihmoj në luftën kundër pandemisë së koronavirusit dhe u bëri thirrje të gjithë atyre që janë në gjendje të dhurojnë plazmë gjaku sepse ajo shpëton jetë.
më tepër...

Shkup, 11.03.2021

U prezantua Plani operativ për vitin 2021 - për programet dhe masat aktive të punësimit - Janë ndarë 24.5 milionë euro për përfshirjen e 10.279 qytetarëve
Plani operativ i programeve dhe i masave aktive të punësimit dhe i shërbimeve të tregut të punës këtë vit arrin në 1.5 miliardë denarë dhe do të përfshijë 10.279 persona, informuan në konferencën për shtyp, zëvendëskryeministri i Çështjeve Ekonomike Fatmir Bytyqi, Ministrja e Punës dhe e Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, Drejtori i Agjencisë së Punësimit, Abdush Demiri dhe përfaqësuesja e përhershme e Programit për Zhvillim të KB-së, Narine Sahakyan.
më tepër...

Shkup,18.02.2021

Demiri: Qytetarët të respektojnë afatet ligjore të paraqitjes në evidencat e Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Drejtori i Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Abdush Demiri sot mbajti konferencë shtypi në Qeverinë e RMV-së me qëllim që të apelojë te qytetarët dhe opinioni më i gjërë për rëndësinë e respektimit të afateve ligjore të paraqitjes në evidencat e Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

më tepër...
01.02.2021
THIRRJE  PËR SHPREHJE TË INTERESIT DHE FTESË PËR TENDER  për  shërbime këshillimi dhe motivimi – Mbështetje mentorimi  për aktivizimin (integrimin) e shfrytëzuesve të NGM-së në tregun e punës
Reforma në sistemin e mbrojtjes sociale përmes Ndihmës së garantuar minimale (NGM) përfshin aktivizimin e përforcuar të shfrytëzuesve të NGM-së. Projekti "Aktivizimi i tregut të punës për grupet vulnerabël" që implementohet nga Agjencia e Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian do të mbështesë një qasje të re për aktivizimin e punësimit që përmbush nevojat e të papunëve në situata vulnerabil, siç janë shfrytëzuesit e NGM-së, dhe punëkërkuesit tjerë që e kanë vështirë për t'u punësuar në situata vulnerabël (p.sh. personat e papunë një periudhë të gjatë ose personat të ekspozuar në rrezik për shkak të papunësisë afatgjate, me kualifikime të ulëta, ata që përballen me pengesa të shumta për të hyrë në tregun e punës, etj.). 
më tepër...

Shkup, 15.01.2021

Konferencë shtypi e ministres Shahpaska dhe e drejtorit të APRMV-së, Demiri: Plani operativ për vitin 2020 arriti rezultate të shkëlqyera, një realizim të lartë prej 94.5% dhe përfshiu 10,953 të papunë
Drejtori i Agjencisë së Punësimit të RMV-së, Abdush Demiri dhe ministrja e Punës dhe e Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, në konferencën e sotme të shtypit të mbajtur në Qeverinë e RMV-së, informuan në lidhje me realizimin e Planit operativ për programet dhe masat aktive të punësimit dhe shërbimet e tregut të punës për vitin 2020.më tepër...
Shkup, 19.11.2020
Drejtori i APRMV-së, Abdush Demiri në takim pune me Ministren e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska
Drejtori i Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Abdush Demiri, i cili sot pati takimin e parë të punës me Ministrin e Punës dhe Politikës Sociale, znj.Jagoda Shahpaska
më tepër...