Со законот за заштита на личните податоци се уредува заштитата на личните податоци како основни слободи и права на граѓаните, а особено правата на приватност во врска со обработка на лични податоци.


Офицер за заштита на лични податоци
Фатмире Џафери

e-mail: fatmire.djaferi@av.gov.mk

Ќенан Мусоски

e-mail: Kenan.Musoski@av.gov.mk 


ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ја препознава  важноста на приватноста и затоа обезбедува заштита на личните податоци добиени по било кој основ, а кои автоматски или рачно се обработуваат при користење на било кои услуги од Агенцијата.

повеќе...

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА - "COOKIES"

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се запишуваат вашиот компјутер или мобилен уред при посета на некоја веб страна. Колачињата чуваат информации за вашите поставки во веб прелистувачот, како на пример: јазик, големина на фонт како и самиот факт дека веќе сте посетиле одредени страници. на тој начин при повторна посета на истата страница не мора повторно да ги поставувате. Некои од колачињата се неопходни за функционирање на страниците, а некои служат и за собирање статистички податоци.

повеќе...